Vitál Club webshop

1 vélemény véleményezd »
értékelés:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
[1]
nyitvatartás
 • H-P: 9-18
 • Szo: 9-13

telefonszám
 • 06 (22) 500-977
 • 06 (20) 478-5444

 
szolgáltatások
kerékpár, alkatrész, kerékpár szerviz, ruházat
 
frissítve
13 hónapja

1-1 (1 vélemény)

dr.anonimus avatar
296 vélemény
[ az olvasók 100%-a szerint ez egy hasznos vélemény ]
Értékelés:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Előny
 • Rendkívül higgadt eladó, és itt ki is merült.
Hátrány

lent:

Tapasztalat

A történet: Rendeltem tőlük 3 méter bowdenházat (2670 Ft), ami egy vagyon lett a kiszállítással együtt(+ 1500 Ft). Mindezt a színe miatt és gyorsan kellett... (Tudom én se vagyok normális.) Folytatva, amit feltüntettek hogy szatén ezüst. Az oldalon található kép  illusztráció volt. Konkrétan ez:
http://www.fehervarkerekpar.hu/images/item/34049/34049_10000.jpg
Reményekkel telve várom a futárt. A dobozt kibontva viszont koránt sem az fogad amit vártam. Az első dolog ami kiszaladt a számon: "Ez szürke és nem ezüst b*zmeg!"
Rendben, gondoltam akkor vissza az egész. Itt kezdődik az izgalmas rész, ugyanis pont az új fogyasztóvédelmi rendelet hatályba lépésének idejének kezdetén zajlott ez az egész.
Írtam nekik, hogy nem tetszik, vegyék vissza. Persze jött a szokásos kereskedő szöveg, hogy nem szeretném-e cserélni valami másik bowdenházra.
A válaszom konkrétan az volt, hogy ezüstöt kerestem, de már találtam máshol.
Ezek után több mint egy hétig nem érkezett válasz. Ismét elküldtem nekik egy levelet. Az erre kapott válasz kezdte le feltölteni azt a bizonyos poharat.
"Bocsáss meg, nem volt egyértelmű, hogy mit szeretnél" Tehát megkérdezték cserélni akarom-e, válasz rá hogy találtam máshol az nem egyértelmű. Jó. Legyen.
Folytatva levél tartalmával: "Sajnos mivel méretre le van szabva, nem nagyon tudunk vele mit kezdeni." Hát kérem én tövig lesz*pom magam ha egy bringaszerelő egész pályafutása során nem tud mit kezdeni 3 méter váltóbowdenházzal.
"De üsse kő, küld vissza." Na itt kezdett túlcsordulni a dolog. 8 napon belül jelentkeztem. A '99-es jogszabálynak megfelelően. Mert az idei verzió már 14!!! napra bővült. Tehát kutya kötelességük lenne szó nélkül visszavenni.
Elküldetem nekik egy idézetet a friss törvényből, miszerint kötelesek visszavenni sőt még a kiszállítást is kötelesek megtéríteni. Meg persze hogy abszurdum a nem tudunk vele mit kezdeni dolog.
Megjött a válasz: Az első rész jogos, a szerződés 06.05.én köttetett a törvény pedig 06.13-tól hatályos
Ééééés itt jönnek a meghökkentő részek amiktől betelt a pohár, kiborult a bili, etc.
ők is küldtek egy idézetet:
"A fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát például:
· olyan termék esetében, mely nem előre legyártott, hanem személyre szabottan a fogyasztónak, megrendelésére készült" Tehát egyedileg legyártottak ott nekem 3 métert. Jó tudni hogy feérvárott van a BBB-nek üzeme a Vital Club tulajdonában. Várjunk, mégsem. Ez méteráru.
Nálam egy személyre szabottan megrendelésre készülő termék pl egy Merényi váz... De ez lehet hogy csak nálam van így?
"Azt megértem, hogy nehéz belátni, hogy egy levágott bowdenházat nem fogunk tudni maradéktalanul értékesíteni, de ez természetesen elvárás a kereskedővel szemben, hogy örömmel okozzon kárt magának." Nos, reálisan szemlélve. 15 centi bowdenházat is még fel lehet használni.
de tekintsük ezt alsó határnak, hogy ezt már kidobni kénytelenek. Átszámítva 135 ft. (a kereskedői cirka 40% os haszonnal rajta.) Ennyiért egy gombóc fagyit nem kapni. Nézzük a vevői oldal kárát: 1500 kiszállítás + 1000 ft posta vissza szumma 2500 Ft. Nos, ez a kijelentés volt ahol végleg kiakadtam. Ugyanis ha ők a visszaérkezett bowdenházzal megcélozzák a kukát a bruttó kidobott pénz 2670 Ft, akkor kijelenthetik hogy igen ezt kb felesbe vállaltuk. De ez nem így van, mert ott a kereskedői árrés. És persze nem fogják kidobni hanem szépen a szervizben kb 2 hét alatt felhasználva értékesítik.
Mindezt miért történt? Mert nem volt rendes kép, és még most sincs. De ezt a vevőnek kell benyelni. Avagy fogalmazhatnék úgy is: Zsákbamacskát vegyenek!

 INNEN SOHA TÖBBÉ SEMMIT, MÉG VÉLETLENÜL SEM RENDELEK.

4 olvasó szerint ez hasznos vélemény!
Szerinted hasznos?

1-1 (1 vélemény)
Vitál Club webshop oldal utolsó 3 nap látogatói: 2